Федералните прокурори в Лос Анджелис търсят Ким Кардашиян във връзка с

...
Федералните прокурори в Лос Анджелис търсят Ким Кардашиян във връзка с
Коментари Харесай

Търсят Ким Кардашиян заради крадена римска статуя

Федералните прокурори в Лос Анджелис търсят Ким Кардашиян по отношение на незаконно изнесена от Италия древна римска статуя, която наподобява е била предопределена за нея, пише ArtNews. Според правосъдни документи, получени в сряда от уеб страницата, риалити звездата била купила статуята, известна като „ откъс от Мироновата Атина от Самос “, от белгийски търговец на антики.  

Скулптурата от мрамор изобразява женско тяло от кръста надолу, облечено в драпиран плат. Тя представлява част от римско копие от 1 век на по-ранна древногръцка статуя. Статуята е пристигнала с корабен резервоар в Лос Анжелис през юни 2016 година, но американските митнически и гранични служби не са позволили да бъде импортирана в страната и са я задържали. Тогава компания, обвързвана с Кардашиян, се е пробвала да я получи, употребявайки неподходяща документация.

Италиански археолог, разгледал скулптурата през 2018 година, стигнал до заключението, че тя е „ изкопана нелегално в Италия и внесена контрабандно “ в Съединени американски щати. Междувременно италианските управляващи са поискали връщането ѝ, се споделя в документ, подаден в петък във федералния съд в Лос Анджелис.

Петтонната творба, оценена на близо 750 000 $, е адресирана до " Trust Kim Kardashian dba Noel Roberts Trust " в Удланд Хилс, се показва още в писмото. В съдебната документация не се твърди, че персонално Кардашиян е извършила неправомерни дейности. Неин представител разяснява пред NBC News, че " до момента тя не е чувала за съществуването на мраморната статуя ".

" Предполагаме, че фрагментът е закупен от нейно име, но без знанието ѝ, тъй като той в никакъв случай не е бил получен от нея, нито пък тя е знаела за договорката. Желаем триумф на следствието и се надяваме, че статуята ще бъде върната на законните притежатели ", сподели представителят на риалите звездата.

Понастоящем Кардашиян е в бракоразвод със брачна половинка си - рап звездата Кание Уест. Двамата имат да разделят три деца и голямо благосъстояние.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР